Vorige pagina


Sinterklaas ook voor verbouwers & bouwbedrijven?

3/12/2015

Sinterklaas ook voor verbouwers & bouwbedrijven?

 

Onze regering gaat zwaar rommelen aan de bestaande regeling van 6% en 21% BTW bij renovatiewerken. U weet dat vanaf 1 januari 2016 uw woning 10 jaar oud moet zijn (in plaats van 5 jaar zoals nu) om te kunnen verbouwen aan 6%. Leuk is dat niet. Maar nu komt de Fiscale Sint toch met een mooi cadeautje: u kan nog facturen tot 31 december 2017 aan 6% ontvangen mits:

  • Dit betrekking heeft op een bouwaangifte die ingediend is voor 31 december 2015 (goedkeuring ervan mag gerust in 2016).

  • Of indien het gaat over een contract dat u met een aannemer sloot voor 31 december 2015.

 

Dat is geen kleine overgangsperiode maar eerder een overgangs-era…

Dus 1: aannemers, verspreid de mogelijkheid van 15% korting voor snelle beslissers!

Dus 2: verbouwers, grijp die aannemer bij de kraag en leg vast die offerte!

 

Minder leuk is dat wordt gedubd op de volgende aanpassingen van 6% naar 21%: alle soorten opritten, al dan niet vanaf uw woning naar de openbare weg of naar achter in de tuin; terrassen, al dan niet vast aan uw woning of los in de tuin; garages en carports, al dan niet vast aan de woning of vrijstaand,… Anderzijds ligt ook het systeem van afbraak en heropbouw aan 6% op de operatietafel: in plaats van de huidige 32 steden, zou de regering zich eerder richten op bepaalde wijken over het gehele Belgische grondgebied, zodat chique wijken in pakweg Moeskroen niet langer, maar achterbuurten van Sint-Martens-Latem (mochten die er al zijn), dan weer wél een boost kunnen krijgen…

Auteur: Jan Baert